Omgeving

Omgeving

Zoveel te doen!

In het glooiende landschap van het Overijsselse Vechtdal ligt onze toffe camping: CAMP 23. Het toeval wil dat de camping pal naast ons outdoorterrein ligt: Expedition Outdoor. Daar kun je jezelf een hele week vermaken, maar een beetje afwisseling qua activiteiten kan natuurlijk ook geen kwaad. Zeker niet met zo’n mooie omgeving: precies tussen Hardenberg en Gramsbergen.

Hou je van fietsen? Neem dan als startpunt het ‘rondje-pontje’ vanaf het terrein naast de camping (met de uitkijktoren). Je steekt het water over met het pontje en fietst zo de prachtige natuur in, langs de Vecht via buurtschap Ane naar het pittoreske Gramsbergen.

En vergeet je zwemspullen niet. In Gramsbergen vind je het buitenzwembad ‘Hattemat‘. Of neem onderweg een duik in de Vecht, die is zomers ook prima op temperatuur.

Wandelen kan ook uitstekend. Er loopt een traject van het Pieterpad vlakbij. Ontdek de Groote Scheere, het Engelandse Bos of loop via het kanaal naar het heerlijke terras van de inmiddels gerenommeerde Bierbrouwerij De Mommeriete, voor een huisgemaakt speciaalbier of een heerlijke snack. Ook de kinderen kunnen mee, die vermaken zich op het grote grasveld met bijpassende trampoline!

Met kinderen is natuurcentrum De Koppel in Hardenberg een top uitje. Ontdek alles over de natuur in onze regio om vervolgens het kroost los te laten op het blote voetenpad (vrij toegankelijk). Daarna kun je een kijkje nemen bij de naastgelegen sluis en plezierhaven waar de motorbootjes en kano’s van Expedition Outdoor liggen.

Dineren in stijl? Zowel Gramsbergen (De Woage) als Hardenberg (talloze restaurants) kun je heerlijke uit eten gaan. Van Italiaans, Frans tot Mexicaans – elke dag kun je ergens anders terecht. Vergeet ook niet te lunchen bij De Troubadour, midden in Hardenberg op het terras aan de Vecht.